Uploaded image for project: 'XWiki Platform'
  1. XWiki Platform
  2. XWIKI-17349

Velocity templates included with the Template Macro are not executed in WYSIWYG edit mode

    Details

    • Type: Bug
    • Status: Open
    • Priority: Major
    • Resolution: Unresolved
    • Affects Version/s: 11.10.5
    • Fix Version/s: None
    • Labels:
      None
    • Environment:
      Windows 10 Pro 64 bit, Chrome 81, using a local instance XWiki 12.3 on Oracle 19c, Tomcat 9.0.31
    • Difficulty:
      Unknown
    • Similar issues:

      Description

      STEPS TO REPRODUCE

      1. Edit in-place a page
      2. Click on "Insert" Button (the "+" icon)
      3. Click on Other Macros
      4. Search for 'Template' and click Select
      5. Fill a template name (e.g. 'code.vm')
      6. Click Submit

      EXPECTED RESULTS

      The macro content is rendered live in-place edit mode.

      ACTUAL RESULTS

      When first added in-place edit mode the macro displays:

      macro:template

      However, after the save the content is displayed properly (also when the page is edited afterwards).

        Attachments

          Activity

            People

            • Assignee:
              Unassigned
              Reporter:
              iandriuta Ilie Andriuta
            • Votes:
              0 Vote for this issue
              Watchers:
              2 Start watching this issue

              Dates

              • Created:
                Updated:
                Date of First Response: