Uploaded image for project: 'XWiki Platform'
  1. XWiki Platform
  2. XWIKI-16011

Possible missing and duplicated wikis in the wiki index

    Details

    • Type: Bug
    • Status: Closed
    • Priority: Blocker
    • Resolution: Fixed
    • Affects Version/s: 10.8.1, 10.11
    • Fix Version/s: 10.11.1, 11.0, 10.8.4
    • Component/s: Wiki
    • Labels:
    • Environment:
      docker image xwiki:10.11-postgres-tomcat, Standard vanilla Installation
    • Difficulty:
      Unknown
    • Documentation:
      N/A
    • Documentation in Release Notes:
      N/A
    • Similar issues:

      Description

      See attached screenshots and gifs.

      1. Create subwikis "sub1" and "sub2", all default settings.
      2. Edit "subwiki1" in Wikimanager of Main Wiki
      3. Add an Alias "foobar"
        The URL of the alias does not point to subwiki 1 but rather the Main Wiki (subwiki-alias-links.png)
      4. Go back to WikiManager:
        Wiki sub2 is now missing. Main is listed twice (sub2-gone.png)
      5. sub2 is still accessible via /wiki/sub2/
      6. The alias "foobar" does not work:
        /wiki/foobar/ links to the main wiki
        as apperently does any 404 link like /wiki/doesNotExist too

      This same behavior does occur if you define an Alias on the Main wiki.

      Bonus Question: why would you need an Alias for the Main Wiki?
      It is addressed via /bin/view/Main/ ? Or is this exclusively useful for Domain-based wiki access ?

        Attachments

          Issue Links

            Activity

              People

              • Assignee:
                tmortagne Thomas Mortagne
                Reporter:
                AutomationX Mario (AutomationX)
              • Votes:
                0 Vote for this issue
                Watchers:
                3 Start watching this issue

                Dates

                • Created:
                  Updated:
                  Resolved:
                  Date of First Response: