Uploaded image for project: 'XWiki Platform'
  1. XWiki Platform
  2. XWIKI-8515

Localization module does not properly load translations pages registered as documentBundles

    Details

    • Type: Bug
    • Status: Closed
    • Priority: Blocker
    • Resolution: Fixed
    • Affects Version/s: 4.3-rc-1
    • Fix Version/s: 4.3.1
    • Component/s: Localization
    • Labels:
      None
    • Tests:
      Unit
    • Difficulty:
      Unknown
    • Documentation:
      N/A
    • Documentation in Release Notes:
      N/A
    • Similar issues:

      Description

      The problem can be best observed in XEM, where, after the Distribution Wizzard finishes installing the extensions + UI, the XEM translations are not loaded, even if the translation pages are properly registered in XWikiPreferences.

      The same thing happens if you create a workspace: the new workspace ignores the registered documentBundles translations.

      Workaround: Restart XWiki after installing XEM or after creating a new workspace, so that the Localization module properly reads the documentBundles when it is initialized.

        Attachments

          Issue Links

            Activity

              People

              • Assignee:
                tmortagne Thomas Mortagne
                Reporter:
                enygma Eduard Moraru
              • Votes:
                0 Vote for this issue
                Watchers:
                2 Start watching this issue

                Dates

                • Created:
                  Updated:
                  Resolved:
                  Date of First Response: