Uploaded image for project: 'XWiki Platform'
  1. XWiki Platform
  2. XWIKI-5895

Adding an image in the WYSIWYG editor and previewing it without saving the page first makes the XWiki page corrupt.

    Details

    • Tests:
      Integration
    • Difficulty:
      Unknown
    • Similar issues:

      Description

      Adding an image in the WYSIWYG editor and previewing it without saving the page first makes the XWiki page corrupt.

      How to reproduce:

      • Create a new page (it opens in the WYSIWYG-Editor)
      • Insert an image via the "Image" -> "Insert Image" dialog.
      • Click the Preview button.
      • Click "Back to edit"
      • Add another image via "Image" -> "Insert Image"
        --> Fails with the error message: "An error occured while uploading your file."

      After that, the page is corrupt:

      • The History starts by 2.1 instead of 1.1
      • The page contains one attachment (the first uploaded image), but this cannot be removed anymore (via the attachment tab). When deleting it, it is gone, but after refreshing the page it is there again.

      This is 100% reproducible on our system and also with the jetty/HSQLDB.

        Attachments

          Issue Links

            Activity

              People

              • Assignee:
                mflorea Marius Dumitru Florea
                Reporter:
                hor Reto Hotz
              • Votes:
                0 Vote for this issue
                Watchers:
                0 Start watching this issue

                Dates

                • Created:
                  Updated:
                  Resolved:
                  Date of First Response: