Uploaded image for project: 'XWiki Platform'
  1. XWiki Platform
  2. XWIKI-8007

OpenOffice exporter breaks document charset rendering non-Latin text non-readable

    Details

    • Type: Bug
    • Status: Closed
    • Priority: Major
    • Resolution: Fixed
    • Affects Version/s: 4.1.1, 4.1.2
    • Fix Version/s: 4.2-milestone-2
    • Component/s: Office, Old Core
    • Labels:
      None
    • Environment:
    • Difficulty:
      Trivial
    • Documentation:
      N/A
    • Similar issues:

      Description

      Proposed change attached in comments 10/Jul/12

      You probably use file.encoding in export ?
      http://www.mindspring.com/~mgrand/java-system-properties.htm

      I managed to intercept export_input.html and it is obviously broken.

      It's header claims

      <meta content="text/html; charset=UTF-8" http-equiv="Content-Type" /><meta content="ru" name="language" />

      But the content is in OS-dependent SBCS: namely windows-1251 to me instead of UTF-8.

      You should sync them and stick to one case or another.
      Personally i am for all UTF-8, since who can give warrants that user did not entered into wiki-page characters that are beyond OS-local SBCS encoding, like greek chars or german or whatever ?

        Attachments

          Issue Links

            Activity

              People

              • Assignee:
                mflorea Marius Dumitru Florea
                Reporter:
                bdv Dmitry
              • Votes:
                0 Vote for this issue
                Watchers:
                3 Start watching this issue

                Dates

                • Created:
                  Updated:
                  Resolved:
                  Date of First Response: