Uploaded image for project: 'XWiki Platform'
  1. XWiki Platform
  2. XWIKI-13441

The content of the Validation email is not encoded properly on Outlook

    Details

    • Type: Bug
    • Status: Closed
    • Priority: Major
    • Resolution: Fixed
    • Affects Version/s: 8.0
    • Fix Version/s: 8.1, 8.2-milestone-1, 7.4.4
    • Component/s: Mail
    • Labels:
      None
    • Difficulty:
      Unknown
    • Documentation:
      N/A
    • Documentation in Release Notes:
      N/A
    • Similar issues:

      Description

      Steps to reproduce:

      • activate the SMTP server on your wiki
      • enable "Use email Verification" and "Authentication Active Check" from the wiki administration, "Registration" section
      • create a new user with the first name and last name containing accents (e.g. élena oanà) from the registration form (e.g. http://localhost:8080/xwiki/bin/view/XWiki/Registration)
      • open the activation email on Outlook
        Result
      • the accents are not encoded on Outlook

        Attachments

        1. after.png
          354 kB
          Vincent Massol
        2. OutlookDisplay.png
          199 kB
          Elena-Oana Florea

          Activity

            People

            • Assignee:
              vmassol Vincent Massol
              Reporter:
              oana.tabaranu Elena-Oana Florea
            • Votes:
              0 Vote for this issue
              Watchers:
              2 Start watching this issue

              Dates

              • Created:
                Updated:
                Resolved:
                Date of First Response: